Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнена кокошка по Словашки

Пълнена кокошка по Словашки

Пълнена кокошка по Словашки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
17/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Ето какво ще приготвим, когато чакаме скъпи гости, а вие може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. (1.2 кг)
  • масло - 180 г
  • хляб - 4 филии без кората
  • прясно мляко - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте кокошката. Подсушете я с чиста кърпа. Разтопете половината масло.

Пригответе пълнежа, като залеете хляба с прясното мляко. След като попие, прибавете отделените жълтъци, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло.

Добавете разбитите на твърд сняг белтъци и разбъркайте добре. Напълнете със сместа кокошката и зашийте отвора. Намажете я с останалото масло, поръсете я с кимион и сол.

Намажете тавичка с олио и сложете в нея кокошката. Налейте на дъното в тавичката 150 мл. вода. Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна.

Печете на 180 градуса за около 105 минути, след което махнете фолиото и печете още 15 минути.

Така кокошката ще придобие приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: