Грах с домашен петел

17/10/2016
"Знаете, че нищо не може да се сравни с вкуса на ястие, приготвено с домашен петел, нищо "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 047
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • петел - 600 г домашен /кокошка
  • оцет - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л
  • грах - 2 буркана
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • червен пипер - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и сложете в тенджера под налягане със захарта, оцет и малко сол. Сипете вода до максимума и затворете тенджерата.

Сложете на котлона и оставете месото да се свари, след като заври и тенджерата индикира, намалете котлона на средна температура и варете един час. Почистете лука, чесъна и моркова.

Нарежете на ситно и сложете в тенджерка със зехтин и запържете, пържете до омекване на зеленчуците и добавете доматеното пюре и червения пипер. Разбъркайте.

Извадете сварения петел, отцедете бульона, накъсайте месото и го сложете в тенджерата при зеленчуците. Сипете бульона от варенето, подправете със сол, черен пипер и оставете да кипне.

След завиране сложете отцедения грах и разбъркайте. Сложете брашното, малко червен пипер и малко от бульона в едно бурканче. Сложете капачката и го раздрусайте енергично с ръка, така че сухите съставки да се разтворят.

Сипете брашнената кашичка в тенджерата при грахта и месото, разбъркайте и гответе 15 мин до сгъстяване на соса.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар