Мариновани крилца на скара

18/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162781746211
"Страхотно парти предложение, което няма да ни откажете "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 977
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 500 г
  • соев сос - 3 с. л.
  • кетчуп - 1 с. л.
  • балсамов оцет - 2 с. л.
  • мед - 1 с. л.
  • риган
  • олио - 2 - 3 с л
  • лимони - за сервиране
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се измиват. В купа смесваме олиото, соевия сос, кетчупа, балсамовия оцет, меда, ригана. Разбърква се добре с вилица.

Пилешките крилца се поръсват с малко сол и черен пипер.

Потапяме в купата с марината, покрива се с фолио и оставяме на хладно за 2-3 часа. Изваждат се и нареждаме на загрята скара, намазана с мазнина.

Печем от двете страни до готовност за хрупкава коричка. Сервираме със салата според сезона и резени лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар