Оригинален сладкиш за ценители

18/10/2016
"Ценителите знаят, че човек се храни с очите, както се храни с устата, а тази рецепта е истински празник за всички сетива "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 793
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте петте белтъка със 100 г пудра захар на гъст крем. В друга купа разбийте петте белтъка с 50 г пудра захар на гъст сняг. Смесете внимателно разбитите белтъци и жълтъци. Добавете водата, пресятото брашно и какаото заедно с бакпулвера. Размесете до еднородност.

В правоъгълна тавичка, на дъното на която има застлана домакинска хартия, разпределете сместа, загладете и изпечете във фурна до 180 градуса, за около 20 минути. Отстранете блата от тавата и охладете.

Загрейте млякото заедно с пудрата захар в тенджера с дебело дъно. На тънка струйка прибавете размитото нишесте в малко мляко и разбитите белтъци. Бъркайте непрекъснато на слаб огън, докато кремът се сгъсти. Охладете.

Разбийте в отделен съд маслото заедно с пудрата захар на пухкав крем. Маслото трябва да е на стайна температура. Прибавете масления крем към вече изстиналия ванилов крем. Внимателно разбъркайте, докато двете смеси се съединят.

Поставете блата в подходящо плато. Намажете го обилно с вече постегналия се крем. Отгоре намажете с боровинково сладко. Разбийте белтъците заедно със захарта на гъст сняг и намажете върху боровинковото сладко.

Завършете, като поръсите с настърган шоколад. Преди сервиране охладете за 2-3 часа сладкиша в хладилник.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар