Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола от бутче на жар

Пилешка пържола от бутче на жар

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пилешка пържола от бутче на жар
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматът на пилешка пържола на жар за мъжете е като ароматът на скъп френски парфюм за жените"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • соев сос
  • универсална подправка - подправка за пиле
  • черен пипер
  • мед - 1 к.л
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладените бутчета обезкостете с остър нож. Ако са по-големи, леко ги начукайте. Поръсете с малко черен пипер.

Разтворете меда със соевия сос, 1 с.л вода, подправката за пиле и малко олио.

С тази марината намажете пържолите и оставете за около 1 час, за да си поемат.

Разгорете си жарта и изчакайте да стане умерена, след което сложете пържолите да се пекат, като обръщате от двете страни. Гарнирайте с домат и лук и поднесете топли.

Пилешката пържола от бутче на жар е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: