Автентично пиле по провансалски

18/10/2016
"Вкусно пиле, чийто вкус и аромат ще ви пренесе в сърцето на Франция "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо807
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пиле - 1 200 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • маслини - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух
  • за гарнитурата
  • пържени картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го нарежете на подходящи парчета - най-добре на четири части. Задушете го в зехтина до полуомекне и добавете бялото вино и почистения и счукан чесън.

Обелете и нарежете на на кубчета доматите. Добавете ги към пилето. Почистете маслините от костилките и добавете и тях. Поръсете с босилек. Овкусете със сол и черен пипер. Похлупете и гответе на тих огън до готовност на пилето.

Готовото пиле поднесете с гарнитура от пържени картофки.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар