Най-вкусната джолан чорба

18/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Топ рецепта за ценители! Топла, вкусна и ароматна чорба, която ще ви накара да забравите за шкембето!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113 943
  • Преглеждания за месеца941
  • Преглеждания за седмицата239
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете джолана и го сложете в тенджера под налягане, сипете вода до максимума на тенджерата, подправете със сол и пипер и затворете тенджерата.

Поставете на котлона и включете на максимална температура, оставете да заври и да индикира, след това намалете на средна температура и оставете месото да се вари за 1 час.

Когато месото е готово, изкарайте налягането на тенджерата внимателно и я отворете, Извадете месото, прецедете бульона и го оставете настрани. Охладете малко месото и обезкостете, накъсайте или нарежете на малки парчета, за час варене месото трябва да е перфектно сварено и само да пада от кокала.

Сложете в тенджера прясното мляко и загрейте на котлона. На другия котлона сложете тиган, поставете маслото и олиото и загрейте, сложете червения пипер и го запържете за няколко секунди.Сипете два три черпака от отделения бульон на месото и разбъркайте.

Щом млякото кипне изсипете запържения пипер. Разбъркайте и долейте около 2 литра от бульона. Сложете в тенджерата и накъсаното на парчета месо, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер и гответе 10 мин. Махнете чорбата от котлона.

В купичка сложете оцета, подправете със сол и черен пипер. Почистете и накълцайте чесъна, сложете го при оцета и добавете лют пипер на люспи.

Поднесете чорбата в дълбока чиния или купичка и подправете с лъжичка от пикантната смес.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

стефан
стефан
21.10.2016 16:05
Рецептата е супер! Днес я сготвих стана много вкусна даже и жената дето не хапва шкембе чорба, с Джолана и хареса! Благодарности на София Рибагина!
9
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
21.10.2016 16:34
Аз ви благодаря, Стефан, радвам се, че се е харесала на вас и семейството ви :)
Поздрави!
9
1
Hristo Tomov
Hristo Tomov
19.10.2016 20:01
При варенето можете да добавите един морков,парче целина,картоф!По този начин ще овкусите чорбата,след като извадите месото пасирайте до гладкост,като по този начин ще уплътните чорбата!
13
12
Сия Рибагина
Сия Рибагина
21.10.2016 16:37
Следващия път ще импровизирам повече, предпочетох този вариант, за да предложа заместител на шкембето, което много хора не харесват.
Поздрави!
8
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!