Най-вкусната джолан чорба

18/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Топ рецепта за ценители! Топла, вкусна и ароматна чорба, която ще ви накара да забравите за шкембето!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 130
  • Преглеждания за месеца1739
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете джолана и го сложете в тенджера под налягане, сипете вода до максимума на тенджерата, подправете със сол и пипер и затворете тенджерата.

Поставете на котлона и включете на максимална температура, оставете да заври и да индикира, след това намалете на средна температура и оставете месото да се вари за 1 час.

Когато месото е готово, изкарайте налягането на тенджерата внимателно и я отворете, Извадете месото, прецедете бульона и го оставете настрани. Охладете малко месото и обезкостете, накъсайте или нарежете на малки парчета, за час варене месото трябва да е перфектно сварено и само да пада от кокала.

Сложете в тенджера прясното мляко и загрейте на котлона. На другия котлона сложете тиган, поставете маслото и олиото и загрейте, сложете червения пипер и го запържете за няколко секунди.Сипете два три черпака от отделения бульон на месото и разбъркайте.

Щом млякото кипне изсипете запържения пипер. Разбъркайте и долейте около 2 литра от бульона. Сложете в тенджерата и накъсаното на парчета месо, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер и гответе 10 мин. Махнете чорбата от котлона.

В купичка сложете оцета, подправете със сол и черен пипер. Почистете и накълцайте чесъна, сложете го при оцета и добавете лют пипер на люспи.

Поднесете чорбата в дълбока чиния или купичка и подправете с лъжичка от пикантната смес.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

стефан
стефан
21.10.2016 16:05
Рецептата е супер! Днес я сготвих стана много вкусна даже и жената дето не хапва шкембе чорба, с Джолана и хареса! Благодарности на София Рибагина!
7
1
Hristo Tomov
Hristo Tomov
19.10.2016 20:01
При варенето можете да добавите един морков,парче целина,картоф!По този начин ще овкусите чорбата,след като извадите месото пасирайте до гладкост,като по този начин ще уплътните чорбата!
8
7

Виж всички коментари или напиши такъв