Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с кълцано пилешко месо

Мусака с кълцано пилешко месо

Мусака с кълцано пилешко месо
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
18/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Тази мусака с кълцано пилешко месо ще ви очарова с богатия си вкус на истинско месо и чудесен аромат"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 750 г (обезкостено или филе)
  • картофи - 750 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 2 бр. средни
  • лук - 1 гл.
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1 ч.ч.
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържолки, а после на дребни парчета, след което накълцайте със сатърче. Нарежете на ситно лука и го сложете в сгорещено олио да се позапържи.

След това добавете накълцаното месо и него запържете до побеляване. Когато месото е готово, добавете нарязаните на кубчета картофи, нарязаните на дребно чушки и домати.

Запържете за 5-6 минути, като периодично разбърквате и сложете червения пипер, черния пипер, чубрицата и сол на вкус. Разтворете пилешкия бульон в чаша с топла вода и залейте с него месото и зеленчуците.

Разбъркайте добре и ако е необходимо добавете още малко топла вода, така че течността почти да покрива картофите. Сложете тавата във фурната и печете на 200 градуса за около 40 минути.

През това време пригответе заливката, като разбиете яйцата и в тях прибавите киселото мляко, в което сте разбъркали содата. Разбъркайте и добавете брашното, щипка сол и магданоза нарязан на ситно.

Бъркайте до получаване на гладка смес с която залейте почти готовата мусака. Върнете отново във фурната и запечете, докато коричката придобие приятен загар. Извадете от фурната готовата мусака и оставете да отдъхне за 15 минути преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: