Пилешки гърди на тиган

18/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Вкусно и цветно изкушение с пилешкото месо в тиган!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 080
  • Преглеждания за месеца459
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 връзка пресен
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • риган
  • къри
  • магданоз
  • морска сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и поръсваме с къри, малко сол и черен пипер. Зеленчуците се почистват, лукът се нарязва на ситно, морковът се обелва и нарязва на полумесеци. Чушките се почистват от семената, нарязват се на лентички.

В тигана се загрява олио и пилешкото месо се запържва , докато се позачерви. Добавят се нарязаният лук, чушките и морковите. Поръсват се със сол и черен пипер, готви се за кратко, докато омекнат.

Прибавя се доматеното пюре, разредено с 3-4 с.л. вода и добре се разбърква. Поръсваме риган и оставяме под капак да къкри на слаб огън за 10 -15 минути до готовност или докато остане на мазнина. Сервираме с нарязан пресен магданозподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар