Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пиле, домати и кашкавал

Пица с пиле, домати и кашкавал

Пица с пиле, домати и кашкавал
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Обожаваме домашна пица, можем всеки ден да я ядем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 7 г суха
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • за гарниране
  • пилешко месо - 150 г бяло, варено
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 70 г
  • топено сирене - 50 г
  • лютеница - или доматен сос за намазване
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята със захарта и топлото мляко да шупнат, яйцата разбийте с олиото до течно състояние. Сложете брашното в купа, добавете шупналата мая и разбитите яйца, омесете много меко тесто.

Тестото не се точи с точилка, ако искате максимално добър резултат, спазвайте точно посочените мерки.

Разделете тестото на 3 части за пица с диаметър 26 см или една голяма пица. Намажете блата с доматен сос или лютеница, поръсете леко с кашкавал и подправки, разпределете накъсаното пилешко месо, отгоре разпределете нарязаните на шайби домати. Най-отгоре сложете топеното сирене и полейте със струйка зехтин.

Печете за 8-10 минути на 250 градуса. Няколко минути преди да извадите пицата, поръсете обилно с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: