Празнична пача

18/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Когато става дума за пача, традицията повелява да се приготвя само от най-хубавите продукти, с много мерак и да се консумира само в компанията на добри приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 126
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 свински крачка
  • шкембе - 300 г
  • свинско месо - 1 кг без мазнини
  • лук - 2 глави, малки
  • целина - 2 резена (100 г)
  • моркови - 2 броя, по - големи
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 4 - 5 стръка прясна
  • дафинов лист - 2 броя
  • вино - около 200 - 250 мл
  • желе - 1 ч.л. ябълково
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян

Начин на приготвяне

Почистете свинските крачета и ги нарежете на 3. Смесете ги в голяма тенджера с всичко останало - шкембе, шунка, зеленчуци и подправки. Долейте виното и вода, колкото да покрие продуктите. Оставете да заври и обирайте отделилата се отгоре пяна. Намалете котлона и оставете всичко да къкри за 1 и 1/2 часа.

Всичко трябва да ври, докато месото от крачката не започне да се отделя съвсем лесно. След това кокалите се отстраняват от месото. Бульона прецедете през тензух или друга фина цедка, сложете да кипне и разбъркайте с ябълковото желе. Овкусете с подправките ако е нужно.

Месото от крачката, шкембето и чистото месо се нарязват на парчета (около 1 см). Смесват се в купа и се заливат с бульона. Трябва да се охлади поне 1 ден преди да се сервира. Може да я приготвите във форма за печене, или да я напълните в черва.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Руси
Руси
23.06.2013 12:27
С добавянето на един телешки език и един свински джолан става страхотия :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв