Панирано пилешко месо

19/10/2016
"Вкусотия в чиния!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо710
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки. В купа се смесват соевият сос, сокът от лимон, солта и черният пипер. В тази марина се овалват филенцата месо и оставяме за 30 минути на студено.

Разбиват се яйцата на пяна. В плитка чиния смесваме брашното и сусама, разбъркваме добре, за да се смесят продуктите. Отделно се сипват галета. Всяко филе се потапя първо в брашно и сусам, после в разбитите яйца и накрая в галетата.

Загрява се олио и пържим филенцата до златисто на умерена температура. В купа се нарязва прясното зеле на ситно. Ряпата се обелва и нарязва на лентички, но може и да се настърже. Овкусяваме със сол, зехтин и ябълков оцет. Разбърква се добре.

В средата на голяма чиния сипваме зелевата салата, отгоре оформяме цвете от кръгчета морков и листа пресен магданоз. По краищата се нареждат пилешките филенца и сервираме веднага Добър апетит!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар