Леща яхния с гъби и наденички

19/10/2016
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniНовак2057
"Гледаш го - просто яхния, а е толкова вкусна и ароматна "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2 порции
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитата леща се слага в подходящ съд, покрива се с вода, кипва се и се вари за няколко минути. След това водата се излива и лещата се залива отново със студена вода и се добавят ситно нарязаните моркови, лук и целина. Добавя се дафиновият лист и 1 с.л. сол. Кипва се и се вари 30 минути на тих огън.

Междувременно в по-плитка тенджера се слага 1 к.ч. зехтин. Мазнината се загрява и в нея се запържват леко от всички страни наденичките. Добавят се гъбите, маойраната и магданоза. Продуктите се прехвърлят при лещата и яхнията се готви още около 20 минути на тих огън.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар