Домашно пиле фрикасе

19/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Класическо пиле фрикасе, но приготвено с кисело мляко и свежи подправки - вкусотия "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 752
  • Преглеждания за месеца442
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се реже на порции и се слага да се свари, но не до пълна готовност. След което се прецежда и запържва в мазнина. В тенджера се сипван част от бульона, в който се е варило месото и малко вода. Прибавят се накълцаните на ситно морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

След като бульонът ври известно време, се добавя месото, така клокват. Приготвя се застройката от киселото мляко, яйцето и сока на лимона. Запържва се брашното в олио и постепенно се прибавя към бульонът с месото и застройката. Преди да сервирате поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!