Ябълков сладкиш с карамел

19/10/2016
"Нищо не прогонва лошото настроение така, както чаша ароматен чай и парче от този вкусен ябълков сладкиш с карамел "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо805
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 6 с.л. пълни
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • за карамела
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Разстелете захарта на дъното на малка тавичка и напръскайте с вода. Сложете тавичката в загрята фурна, за да се карамелизира захарта. Отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците прибавете 4 с.л. захар и разбийте с помощта на миксер на гъст сняг.

Отделно разбийте жълтъците заедно с олиото, за да се получи нещо като майонеза.
Съединете двете яйчени смеси, прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте до хомогенизиране.

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на малки парченца. Сложете ябълките върху готовия карамел и отгоре разпределете кексовата смес. Изпечете в загрята фурна, докато се изпече тестото.

Охладете и обърнете сладкиша с помощта на чиния. Преди поднасяне, нарежете на подходящи парчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар