Моето сладко от дюли

19/10/2016
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
"Запазете аромата и усещането на лято с тази рецепта за сладко от дюли "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 982
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • дюли - 1 кг
  • захар - 800 г
  • вода - 800 мл
  • индрише - листенца по желание
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л. разтворена в няколко капки вода

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват, обелват и се поставят в блендер . Пуска се блендера на принципа стоп и старт за по 2-3 секунди, за да станат на парченца, но не и на пюре.

Водата завира и се изсипват дюлите. Оставят се на бавен огън да се варят и от време на време се разбъркват. След като е достигната необходимата гъстота на сладкото, се излива лимонената киселина, разбърква се и се сваля от огъня. Оставя се да почине за 5-10 минути и се налива в горещи бурканчета. Обръщат се, за да се вакуумират капачките.

Забележка: По случайност получих като подарък торба пълна с дюли и се чудих какво да ги правя. Направих 2 кг сладко и се получиха около 6 бр. пълни бурканчета. Стана чудесно, никога до сега не бях го правила по този начин, т.е. да го смилам на парченца в блендер, но при мисълта да ми се съсипят ръцете от рендето направо го отхвърлих като идея. Силно го препоръчвам, направено по този начин. Сега го раздавам на приятели, много ми е.

Варила съм го на бавен огън от възможни 9 степени на котлона на 4-5 степен.
Качвам снимки, за да прецените до какъв цвят съм го докарала.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар