Моето сладко от дюли

19/10/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42766033411
"Запазете аромата и усещането на лято с тази рецепта за сладко от дюли "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 005
  • Преглеждания за месеца2404
  • Преглеждания за седмицата524
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • дюли - 1 кг
  • захар - 800 г
  • вода - 800 мл
  • индрише - листенца по желание
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л. разтворена в няколко капки вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват, обелват и се поставят в блендер . Пуска се блендера на принципа стоп и старт за по 2-3 секунди, за да станат на парченца, но не и на пюре.

Захарта се сипва във водата. Щом водата заври се изсипват дюлите. Оставят се на бавен огън да се варят и от време на време се разбъркват.

След като е достигната необходимата гъстота на сладкото, се излива лимонената киселина, разбърква се и се сваля от огъня.

Оставя се да почине за 5-10 минути и се налива в горещи бурканчета. Обръщат се, за да се вакуумират капачките.

Забележка: По случайност получих като подарък торба пълна с дюли и се чудих какво да ги правя. Направих 2 кг сладко и се получиха около 6 бр. пълни бурканчета.

Стана чудесно, никога досега не бях го правила по този начин, т.е. да го смилам на парченца в блендер, но при мисълта да ми се съсипят ръцете от рендето направо го отхвърлих като идея.

Силно го препоръчвам, направено по този начин. Сега го раздавам на приятели, много ми е.

Варила съм го на бавен огън от възможни 9 степени на котлона на 4-5 степен. Качвам снимки, за да прецените до какъв цвят съм го докарала.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Армянова
А кога се слага захарта? :)
0
0
Станислава Армянова
Мерси
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Е, как кога, заедно с водата, разбърква се за да се стопи захарта и щом заври се изсипват настърганите дюри или както съм посочила дюлите са през блендер на много дребни кубчета, но да не станат на паста. Посочила съм и начина, на принципа на СТАРТ-СТОП бутона на блендера.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв