Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пиле, гъби и кашкавал

Пица с пиле, гъби и кашкавал

Пица с пиле, гъби и кашкавал
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Сочна пица с домашно приготвено тесто - кой може да устои на такова предложение?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 8 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • за гарниране
  • кашкавал - 150 г
  • пилешко месо - 150 г варено
  • гъби - 4 бр. печурки
  • лютеница - за намазване
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята със захарта и топлото мляко и оставете да се активира. Разбийте яйцата с олиото до течно състояние, пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.

Добавете шупналата мая и разбитите яйца омесете много меко тесто. Тестото разделете на 2 части, оформете блат в подходяща тава. Намажете с лютеница, поръсете с половината от кашкавала. Разпределете половината от накъсаното пилешко месо, отгоре разпределете нарязаните гъби и поръсете с подправките.

Печете за 8-10 минути на 250 г в загрята фурна. Малко преди да извадите пицата поръсете обилно с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: