Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа без застройка

Пилешка супа без застройка

19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бистра пилешка супа - за сгряване на душата"

Необходими Продукти

  • пиле - 700 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде - 70 г
  • бульон - 2 бр. пилешки
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно наразяните или настъргани моркови и лук в олиото за 10-тина минути.

Сложете вода в тенджера и я оставете да заври, сложете цялото парче пилешко месо и добавете сол. Оставете да заври и отпенвайте, ако е необходимо.

Когато пилето е почти готово, добавете задушените на дребно лук и моркови.

Оставете да поври 10 минути, извадете пилето и добавете фидето, черния пипер, чубрицата и натрошените пилешки бульони.

Махнете кожата на пилето, обезкостете го и го накъсайте на дребни парченца, върнете месото в тенджерата и оставете за 2-3 минути, колкото да заври.

Сервирайте пилешката супа поръсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Прощавайте, но се извинявам за първия си коментар...защото ако не добавите и малко... 1/2 лимонче , няма как тази супичка да стане лека!....
14.01.2022 00:25
Христо Славейков
Христо Славейков
Само къде слагате олиото не е ясно, защото не го пише!?! За бога , ако аз бях Админ на този сайт, никога нямаше да допускам толкова неизрядни рецепти, камо ли да ги побликувам!!! За хората, които готвят по рецепти от този Сайт ще уточня, че е най-добре с олиото да задушите лука и моркова за около 10 минути с мъничко бульон от пилето и чак тогава да ги изсипете в супичката!........
14.01.2022 00:00
1
Покажи всички подкоментари
Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна и лека супичка!
13.01.2022 23:51