Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Попска яхния с пилешки бутчета

Попска яхния с пилешки бутчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Попска яхния с пилешки бутчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Чудно е, как най-вкусните ястия са се приготвяли в манастири"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • лукчета - 500 г малки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр. (може и без него)
  • домати - 1 бр
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките бутчета. В тиган с малко олио ги запържете. Добавете нарязания на ситно лук и чесън.

След това добавете моркова, нарязан на кубчета, и след няколко минути добавете настъргания домат.

Прибавете брашното и червения пипер. Бъркайте енергично и налейте виното и вода, колкото да ги покрие. Прибавете подправките и сложете капака на тенджерата.

Оставете ястието да се готви около 30 минути. Добавете малките лукчета и продължете да готвите яхнията.

Сервирайте с бял ориз и поръсете с магданоз. Попската яхния с пилешки бутчета е супер вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: