Пълнена пуйка върху зеле и сарми

19/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Великолепна рецепта, с която всеки семеен празник ще се превърне в истинско кулинарно тържество "
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 133
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете дреболиите и ги запържете. Добавете лука и моркова, нарязани на ситно. Прибавете ориза и след като смени цвета си, налейте вода - около 1 ч.ч. Прибавете подправките и оставете плънката да се готви около десетина минути или докато оризът поеме водата.

Измийте, почистете и осолете пуйката. Напълнете я с приготвената смес и зашийте отвора - сложете от плънката и под кожата на пуйката. В тиган запържете лука и моркова. Добавете каймата и след като се запържи, прибавете ориза и накрая доматеното пюре. Добавете подправките, разбъркайте добре и свалете от котлона. Отделете по-големите листа от зелката и направете сармите.

Останалото зеле нарежете на ситно. Към него добавете олио и червен пипер. Разбъркайте добре и го изсипете в тавичка. Върху него поставете пуйката и я намажете със смес от олио и червен пипер. Отстрани подредете сармите и налейте вода около 1.5 ч.ч.

Завийте с фолио и печете на 180 градуса около 3 часа и 30 минути. Накрая свалете фолиото и допечете за още 30 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар