Варени яйца в сос

19/10/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф
"Когато варените яйца ви струват сухи...опитайте това предложение!"
Приготвяне7 мин.
Готвене20 мин.
Общо27 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 044
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, белят се и се режат на парчета по дължина. Перцата зелен лук нарязвате и слагате в доматения сос. Изсипвате на дъното на гювече, редите яйцата отгоре и поръсвате с малко сол и риган.

От брашното, маслото и млякото заедно с малко сол и индийско орехче направете сос Бешамел. Залейте яйцата и наредете най-отгоре кашкавал и сирене. Пече се на 250 градуса за около 12 минути или докато кашкавалът се запече.

При сервиране може да поръсите с шарена сол. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Добринка Петкова
Много вкусно ястиеИмам подобна рецепта,само че аз задушавам лука и чесъна,добавям патладжан,чушки и домати и оставям соса да се посгъсти.След това го разпределям в гювечета,като слагам и сирене,подреждам яйцата,заливам с бешамела и поръсвам с кашкавал.
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.10.2016 18:57
Много интересно предложение, бих го опитала :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв