Патладжанени рулца с пилешки гърди

19/10/2016
"Крехко, сочно и ароматно патладжанено вълшебство, което ще ви вземе ума "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • пилешки пържоли - 250 г тънки
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - щипка
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • сол
  • зехтин
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана по дължина на тънки резени, след което го изпечете на грил тиган. Наредете го в чиния и посолете, поръсете с предварително нарязаните чесън и магданоз. Всяко парченце патладжан полейте със зехтин.

Изпечете и пилешките пържолки на грил тигана, докато са още топли ги посолете и полейте със зехтин. Сложете всяка пържола между два резена патладжан, след което внимателно завийте на рулца. Забодете с дървено шишче или клечки за зъби.

Следва приготвянето на соса. Запържете скилидка чесън в зехтин, добавете доматите (нарязани на кубчета и с отстранени семки), водата и доматеното пюре.

Овкусете със сол, сложете капак и гответе докато сосът остане на мазнина. Сипете доматения сос в чиния за сервиране, наредете рулцата отгоре, украсете с пресен босилек и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар