Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Вкусни пасти Индиана

Вкусни пасти Индиана

Вкусни пасти Индиана
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Шоколадови пастички за специални поводи или просто така - за настроение"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 60 г
  • брашно - 120 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • за сиропа
  • захар - 80 г
  • вермут - 2 с.л.
  • вода - 100 мл.
  • за крема
  • сметана - 400 г сладкарска
  • пудра захар - 120 г
  • желатин - 1 пакет от 10 г
  • вода - 20 мл
  • за глазурата
  • шоколад - 130 г
  • олио - 2 с.л.
  • за гарниране
  • коктейлни череши
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете захарния сироп, като загреете водата и добавите захарта. След като заври и захарта се разтопи напълно, отстранете от огъня и охладете. След като сиропът изстине, ароматизирайте с вермута (може да го замените с друг вид алкохол по желание).

Отделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Разбийте белтъците с 2/3 от захарта на гъст сняг. Останалата захар прибавете към жълтъците и разбийте и тях на гъст крем. Съединете двете разбити смеси и разбъркайте до хомогенност.

Прибавете постепенно пресятото брашно и ванилията към яйчената смес и разбъркайте до поемането му. Застелете подходяща тава за печене. С помощта на пош с подходящ накрайник щприцовайте полусфери и толкова на брой кръгчета със същия диаметър. Поръсете леко с брашно.

Изпечете в умерена фурна до леко порозовяване. Сиропирайте с вече охладения сироп. Направете крема, като разбиете сметаната и пудрата захар на гъст крем с помощта на миксер.

Добавете желатина, по указания на пакета начин. Разбийте крема до получаването на пухкава смес. Намажете основите /кръгчетата/на пастите с крем и слепете с плоското на полусферичката.

Направете шоколадова глазура, като разтопите шоколада на водна баня и прибавите олиото. Разбъркайте и глазирайте пастичките. Шприцовайте върху всяка пастичка сметаново цвете/ по желание може да оцветите със сладкарска боя/ и гарнирайте с коктейлни черешки.

Оставете ги за няколко часа, за да си поемат от ароматите и сиропа.

Подредете пастите в хартиени формички. Използвала съм ръководство, спазила съм всички стъпки и Вкусните пасти Индиана се получиха страхотно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: