Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Редукция от нар

Редукция от нар

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Редукция от нар
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 4
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Вълшебна съставка, която придава уникален вкус на всички готвени меса"

Необходими Продукти

  • нарове - сокът от 7 - 8 нара или около 1.2 л
  • мед - около 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всичко и сложете на силен огън, докато заври. Намалете силата на котлона, така че сместа да ври леко и редуцирайте около час и 10-15 минути.

В зависимост от желаната гъстота продължете да редуцирате или спрете по-рано.

При мен се получи гъстота на течен мед.

Редукцията ползвайте вместо оцет в салати, за глазиране на различни видове меса - патешко, телешко, свинско, пилешко, риба и др.

Редукцията от нар е уникална.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: