Млечна пилешка супа с елда

20/10/2016
"Нетрадиционна пилешка супа, която обещава да ви се услади "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 бр. бутче
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • фиде - 1 шепа
  • елда - 50 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото бутче се залива със литър и половина студена вода и заедно с нарязаният на малки кубчета морков, лукът, нарязан на ситно, сол и черен пипер се кипват. Варим до готовност на месото.

Бутчето се изважда и обезкостява, нарязва се на ситно и се връща в прецедения пилешки бульон. Добавя се прясното мляко, добре измитата елда и начупеноно фиде. Вари се до готовност на фидето. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер или с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар