Лесен желиран сладкиш с бисквити

20/12/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Уникално вкусен и много ефектен желиран сладкиш с бисквити "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 952
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • компот - 2 вида, от ягоди, от праскови, череши или др.
  • бисквити - 1 и 1/2 опаковка чаени
  • захар - 3 с.л. по желание
  • желатин - към 5 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете желатина да набъбне в студена вода за 20-30 минути. Отцедете хубаво плодовете от сока на компота. Сока сложете в тенджера да заври леко заедно със захарта, а плодовете нарежете при нужда.

В кексова форма или по-висока тава започнете да редите бисквити по периферията и дъното, между тях и върху тях плодове и така, докато всички продукти свършат.

Щом желатинът хубаво набъбне, го разтопете леко на котлона и го смесете с горещия сок от компот, докато се разтвори (без да завира сокът).

След това сипете внимателно течността в тавата или формата и сложете да се стегне за 4-5 часа в хладилник.

Преди да поднесете, потопете тавичката за кратко в гореща вода и обърнете желирания сладкиш върху поднос.подобни рецепти тук

5 20
4 6
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ххх
ххх
10.05.2015 08:51
В повечето случаи бъркочите за прасета са по вкусни от някои префарцунени неща.
0
0
123
123
06.12.2014 15:21
За това нещо има само един коментар и той е "Забърках на прасето, яж и ти!"
0
0
н
н
24.09.2013 15:23
правех този сладкиш редовно дакато децата ми бяха по малки, много го харесваха
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв