Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с пушено пилешко и праз

Киш с пушено пилешко и праз

Киш с пушено пилешко и праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Пай, достоен за всяка празнична трапеза"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 300 г
  • За пълнеж
  • праз - 1 стрък
  • пилешко месо - 300 г пушено
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • За поръсване
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете солта и маслото. Замесете меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за около 30 минути, за да се стегне. С готовото тесто облепете формата за печене и отново поставете в хладилник.

През това време почистете праза и го нарежете на ситно. Задушете го в 2 с.л. олио, докато омекне. Прибавете нарязаното на дребно пушено пилешко месо.

Разбъркайте и отстранете от котлона. Овкусете със сол и черен пипер. Охладете.

Изсипете плънката върху тестото, като предварително сте надупчили дъното с вилица. Разбийте яйцата със сметаната. Полейте киша със сместа и изпечете в умерена, загрята фурна до получаването на златист загар.

Преди края на печенето, поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му. Готовият киш извадете от формата и гарнирайте по желание.

Кишът с пушено пилешко и праз е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: