Вкусни ореховки

20/10/2016
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniНовак2057
"Класически ореховки, с които да зарадвате малки и вече пораснали деца "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции35-40 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 309
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете орехите, почистете ги от черупките. Половината от тях смелете по-ситно, останалите на по-едро. В голяма купа изсипете пудрата захар, двете ванилии и смлените орехи. Объркайте всички продукти добре.

В друга купа сложете престоялите няколко часа на стайна температура белтъци. Добавете щипка сол и разбийте с миксер за 3-4 минути. Изсипете кристалната захар и довършете разбиването, докато белтъците станат на твърд сняг. Към тях на порции прибавяйте от ореховата смес и бъркайте с лъжица от долу на горе бавно докато хомогенизирате всичко добре.

Застелете тава с хартия за печене. С малка лъжичка вземайте от сместа и изсипвайте върху хартията на малки купчинки. Оставете разстояние, при печене ореховките се разливат.

Загрейте фурната (без вентилатор) на 150 градуса. Изпечете сладките за 30 минути. Докато се пекат, не отваряйте, температурата и времето са достатъчни за да станат добре изпечени и хрупкави.

Изчакайте готовите ореховки да се охладят и приберете в добре затварящ се стъклен буркан. В него ще останат хрупкави дълго време!подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Изглеждат много вкусни! Обожавам ореховки!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв