Печена скумрия във фолио

20/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Скумрия във фолио - хем изключително вкусна, хем няма да нацапате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 031
  • Преглеждания за месеца5661
  • Преглеждания за седмицата1638
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете рибата, махнете опашката, главата и извадете вътрешностите. Измийте рибите, посолете и подправете със черен пипер.

Вземете четири листа алуминиево фолио. Намажете всеки един от тях с малко зехтин, вземете един лист, сложете рибата в средата.

Почистете и измийте с четка и гореща вода лимоните. Нарежете ги на тънки колелца, ако има семки ги махнете.

Разтворете леко рибата, сипете малко зехтин, сложете две три колелца лимон и няколко стръкчета копър, поръсете пак с пипер. Полейте рибата и отгоре с малко зехтин, завийте четирите страни на фолиото към рибата, така че да я покриете и да се получи форма на пакетче.

Останалите риби пригответе по същия начин. Сложете ги в тава или директно върху металната скара на печката и запечете рибките за 20 минути на 200 градуса.
Поднесете в чинията заедно с фолиото.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар