Торта Закуска

20/10/2016
"Торта, която ще хапваме за закуска, обяд и вечеря, докато не я унищожим до последната трохичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 072
  • Преглеждания за месеца689
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бисквити - 570 г Закуска
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч
  • брашно - 6 с.л
  • яйца - 4 бр
  • ванилия - 2 бр
  • масло - 100 г
  • за поръсване
  • шоколад - 200 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, ванилия и половината прясно мляко. Останалото мляко заедно с маслото сложете в тенджера, загрейте на котлона и оставете да кипне.

Щом заври млякото добавете на тънка струя яйчената смес, като бъркате с тел или бъркалка, енергично и непрекъснато.

Разбърквайте сместа до получаване на гъст млечен крем без брашнени бучки. Махнете от котлона, вземете черпак, гребнете от крема и сложете на дъното на тавичка в която ще редите тортата.

Разпределете крема по дъното, отгоре наредете един ред от бисквитите, сипете крем, покрийте ги, наредете нов ред бисквити. Редувайте крем и бисквити, докато свършат, като накрая завършете с крем.

Охладете тортата, настържете шоколада отгоре и сложете в хладилник за 6 часа да попие крема и да омекнат бисквитите.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар