Празнична торта с кафе и портокалов сок

20/10/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф740308265
"Торта, с която дори понеделник е празник. Да ви е сладко, приятели "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Яйцата се разбиват заедно със захарта до разтопяване. После се добавят олио и портокалов сок. Брашното се смесва със содата и ванилията и тогава се добавя постепенно, колкото поеме. Изсипва се сместа в намаслена тава и се пече във фурна на 175 градуса. След като бъде готов, а се оставя да се охлади напълно и се разрязва на 3 блата.

Сметанова глазура:
Сметаната се разбърква с прясното мляко докато бъде напълно готова.

Какаов крем:
Продуктите за крема, с изключение на последните два, се слагат в тенджера и се варят, докато се получи гъста смес. Вдига се от огън и се добавя нутеллата, разбърква се, докато се разтопи. Когато сместа се поохлади, малко се добавят 3 с.л. от приготвената сметанова глазура. Разбърква се с миксер до получаване на гладка смес.

Вземаме единия блат и го поставяме върху подходяща основа-тава, хартия, тепсия- намазваме с 1-2 с.л. нескафе и какаов крем. Слага се втория блат като процедурата се повтаря. Слага се третия блат, който се намазва с нескафе и обилно със сметановата глазура. Отстрани до половината се маже с какаов крем, а другата половина със сметана. Украсата е на воля- шоколадови пръчици, настърган шоколад и т.н.

P. S. С помощта и по рецепта на дългогодишна приятелка.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар