Цветна туршия с гулия

20/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
"Пъстра туршия за душата и да мезе за зимата "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 550
  • Преглеждания за месеца547
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гулия - 1 кг
  • карфиол - 2 глави
  • камби - 1 кг (зелени и червени)
  • моркови - 1 кг
  • целина - 10 листа
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за марината на трилитров буркан
  • винен оцет - до резката на буркана
  • мед - 4 с.л
  • сол - 4 с.л
  • захар - 12 с.л
  • аспирин - 4 - 5 бр.
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета, а моркова - на дебели кръгчета.

В трилитрови буркани сипвате оцета до резката, захарта, меда и солта. Пускате по няколко зърна черен пипер и започвате да редите от всички зеленчуци, като притискате и помежду тях поръсвате от целината и магданоза. Добавяте аспирина и сипвате вода, затваряте с капачка и обръщате като всеки ден редувате.

Така една седмица обръщате бурканите, след което имате една превъзходна цветна салата за зимата.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Карина Трендафилова
Добавих снимка към тази рецепта, която е одобрена, но не са ми добавени точки, ако може да се коригира от админа.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв