Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Цветна туршия с гулия

Цветна туршия с гулия

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Цветна туршия с гулия
Снимка: Анонимен
2 / 4
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пъстра туршия за душата и да мезе за зимата"

Необходими Продукти

  • гулия - 1 кг
  • карфиол - 2 глави
  • камби - 1 кг (зелени и червени)
  • моркови - 1 кг
  • целина - 10 листа
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за марината на трилитров буркан
  • винен оцет - до резката на буркана
  • мед - 4 с.л
  • сол - 4 с.л
  • захар - 12 с.л
  • аспирин - 4 - 5 бр.
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета, а моркова - на дебели кръгчета.

В трилитрови буркани сипвате оцета до резката, захарта, меда и солта. Пускате по няколко зърна черен пипер и започвате да редите от всички зеленчуци, като притискате и помежду тях поръсвате от целината и магданоза. Добавяте аспирина и сипвате вода, затваряте с капачка и обръщате като всеки ден редувате.

Така една седмица обръщате бурканите, след което имате една превъзходна цветна салата за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Карина Жекова
Карина Жекова
Добавих снимка към тази рецепта, която е одобрена, но не са ми добавени точки, ако може да се коригира от админа.
27.02.2017 10:07
1