Крем карамел в тиква

20/10/2016
Ivana Krasteva-Pieroniот Ivana Krasteva-PieroniНовак
"Десерт, който ще запомните!"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4 порции
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 909
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа разбийте с телена бъркалка за кратко яйцата с 4 с.л. кристална захар. Добавете прясното мляко и ванилиите.

В горния край на тиквата изрежете капаче и я почистете от семките и меката вътрешност. Поръсете обилно с брашно, остатъка изтръскайте.

Карамелизирайте 3-4 с.л. захар до светъл карамел. Излейте го в тиквата. Излейте и прясното мляко с яйцата. Сложете капачето и внимателно преместете тиквата в голяма тенджера. Налейте студена вода, достигаща на 1 пръст под отрязаното капаче.

Сложете тенджерата в загрята на 150 г фурна с вентилатор и печете около 2 часа. Водата в тенджерата не трябва да завира. Наблюдавайте фурната и своевременно намалете градусите.

Готовата тиква извадете много внимателно от водата. Изчакайте пълното и охлаждане преди да я нарежете.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Уникално! Поздравления!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв