Арменски сладки с орехи и локум

20/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Ето и любимата ни рецепта за прочутите арменски сладки, на които никой не може да устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
58 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158 912
  • Преглеждания за месеца11847
  • Преглеждания за седмицата7075
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена58

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка. Оставете ги да кипнат и свалете от котлона.

Прибавете бакпулвера и солта, разбъркайте и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от съда.

Оставете хубаво да изстине. Направете малки топчета, като във всяко слагате по парче локум и орех, оваляни в канела.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете на 180 градуса, около 25 минути или докато се зачервят. Извадете ги от фурната и веднага ги оваляйте в пудрата захар.подобни рецепти тук

5 19
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Пенка Николаева Стефанова
Много са вкусни и много лесни за приготвяне! Чудесна рецепта!Записвам си я в тефтера с изпитани и любими рецепти!
2
0
Йорданка Ковачева
Чудно вкусни станаха!!! Благодаря за хубавата рецепта!
Вместо локум сложих твърдо желирано сладко от дюли, стана вълшебно.
Когато се сдобия с локум ще ги направя отново.
2
0
Vilivitska
Vilivitska
17.02.2017 10:49
Отивам да ги правя. Да видим какво ще стане. Страхувам се при печенето да не ги изсуша много или пък да останат сурови вътре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!