Бързо пиле с горчица

21/10/2016
"Когато не искате да оставяте бирата да се затопли и искате да приготвите нещо набързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 брой
  • горчица - 2 c.л.
  • олио - 3 c.л.
  • топено сирене - 2 c.л. натурално
  • гъби - 400 г печурки
  • лук - 1 голямa глава
  • бяло - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - щипĸa
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме обилно гъбите с вода и ги оставяме да се отцедят, след което ги нарязваме на малки парчета, а лука - на ситно.

Загряваме дълбок тиган с незалепващо покритие, добавяме 1 с.л. олио и веднага прибавяме лука и гъбите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме зеленчуците за около 6-7 минути до приятен загар.

Изваждаме запържените гъби и в същия тиган добавяме останалите 2 с.л. олио. Слагаме нарязаното на малки парчета месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме до приятен загар. Добавяме 1 ч.ч. бяло вино, топеното сирене, горчицата и малко мащерка.

Готвим, докато се изпари виното. Прибавяме готовите гъби и отново разбъркваме. Сервираме готовото мезе и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
26.10.2016 20:44
С тази плънка правя една страхотна вкусотия,но слагам отгоре и отдолу от дебелите кори на сач.Отгоре настъргвам кашкавал.Запича се само за загар във фурната.Става да си оближеш пръстите.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв