Бързо пиле с горчица

21/10/2016
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф815477967
"Когато не искате да оставяте бирата да се затопли и искате да приготвите нещо набързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме обилно гъбите с вода и ги оставяме да се отцедят, след което ги нарязваме на малки парчета, а лука - на ситно.

Загряваме дълбок тиган с незалепващо покритие, добавяме 1 с.л. олио и веднага прибавяме лука и гъбите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме зеленчуците за около 6-7 минути до приятен загар.

Изваждаме запържените гъби и в същия тиган добавяме останалите 2 с.л. олио. Слагаме нарязаното на малки парчета месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме до приятен загар. Добавяме 1 ч.ч. бяло вино, топеното сирене, горчицата и малко мащерка.

Готвим, докато се изпари виното. Прибавяме готовите гъби и отново разбъркваме. Сервираме готовото мезе и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
26.10.2016 20:44
С тази плънка правя една страхотна вкусотия,но слагам отгоре и отдолу от дебелите кори на сач.Отгоре настъргвам кашкавал.Запича се само за загар във фурната.Става да си оближеш пръстите.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!