Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешко задушено с печени зеленчуци

Пилешко задушено с печени зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пилешко задушено с печени зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За здраве и красива фигура хапвайте пилешко задушено с печени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • соев сос - 2 c.л.
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на зеленчука. Почистваме и нарязвам тиквичките на тънки колелца, лука на полумесеци, чушките на лентички и моркова на тънки ленти.

Посоляваме и оставяме настрани да постоят докато мариноваме месото. Нарязваме месото на малки пилешки късчета.

Добавяме соевия сос, пресования чесън, олиото и малка част от виното. Разбъркваме и оставяме да престои на хладно. Междувременно изпичаме зеленчуците в сух оребрен тиган до златист загар.

Поставяме ги в кутия с капак и затваряме да омекнат.

В тиган с незалепващо покритие и капак загряваме олиото, добавяме маринованото месо, малко сол и запържваме докато се изпари сокът.

Добавяме виното и затваряме капака. Готвим до готовност на месото, ако е нужно добавяме малко топла вода. Месото трябва да остане на мазнина.

Добавяме зеленчука, разбъркваме леко и внимателно.

Поръсваме с черен пипер, слагаме капак и изключваме котлона. Оставяме Пилешкото задушено с печени зеленчуци да се поохлади и сервираме. Много е вкусно това задушено пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: