Печено пилешко с гъбен сос

20/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Ароматен гъбен сос, с чиято помощ обикновеното пиле се превръща в изискано ястие, достойно за скъп френски ресторант "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо780
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, черен и червен пипер, сол и куркума. Разбъркайте и намажете месото с тази смес.

Сложете го в тавичка, сипете бульона и запечете в загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.

Почистете гъбите, сложете в дълбок тиган или касерола маслото и зехтина, Нарежете гъбите и сложете да се запържат до златисто.

Сложете брашното и разбъркайте, сипете млякото на тънка струя при непрекъснато бъркане, подправете със сол и черен пипер.

Оставете соса да кипне и варете 5 минути до сгъстяване. Ако е необходимо може да добавите още малко мляко, според зависи колко гъст искате да е сосът ви.

Поднесете месото със сос и варен ориз, подправен със сол, пипер и куркума.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар