Медена Торта

21/12/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Какво ще кажете за тази разкошна домашна торта с много орехи и нежен аромат на портокал?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 775
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето със захарта до пухкава смес. Разтопете в съд на котлона меда и маслото и прибавете към тях содата. Бъркайте енергично докато сместа стане с леко карамелен цвят.

Свалете от котлона и отново при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес и ванилията. Постепенно добавяйте и брашното и бъркайте с дървена лъжица или шпатула, докато сместа се хомогенизира. Оставете я да почине за 1 час, покрита с фолио.

След това от тестото трябва да разстелите и разточите 6 еднакви блата. Всеки от блатовете се пече за 4-5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, в тава, застлана с хартия за печене. Охлаждат се върху скара и се вадят внимателно от хартията. Изравнете блатовете от страни с еднакъв диаметър.

Разбийте маслото с кондензирането мляко и добавете портокаловата кора, за да направите крема. Блатовете сглобете с крема, като отгоре намажете цялата торта. Направете украса по медената торта от фино смлени орехи.подобни рецепти тук

5 21
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Dayana Daud
Dayana Daud
09.01.2017 00:28
Аз лично очертавам на хартия за печене блата. Разстилам, печа, а след това изрязвам остатъка от формата с нож. Остатъка от блата смилям заедно с орехите и украсявам.
0
0
Рита
Рита
31.03.2015 17:34
На картинката изглежда с 2 крема?
0
0
Люси
Люси
01.04.2014 20:05
Колко ли е това 50 г мед?1 с. л ли е или са 2?Ако някой каже ще съм благодарна.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв