Пилешка супа за душата

20/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор289854731
"Пилешката супа за душата ще докосне най-нежните струни на вашата душа и ще ви накара да се усмихнете доволно!"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 664
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути.

След като се свари месото, оберете образувалата се пяна отгоре, извадете месото и прецедете бульона. Върнете бульона на огъня и в него сложете нарязаните на кубчета моркови и домат, и лукът рендосан на ренде.

Оставете да поври 10 минути, след което добавете натрошеното фиде, целината и ако е необходимо мъничко олио. Нарежете месото на дребни парченца и ги добавете към супата.

Подправете с куркума и черен пипер. Варете още 10 минути и свалете от огъня.

Направете застройка, като в купичка разбиете яйцето с киселото мляко и добавите на тънка струйка малко от топлия бульон от супата.

Бъркайте непрекъснато докато наливате бульона, за да не се пресече застройката. После пак на тънка струйка при непрекъснато бъркане сипете застройката в супата. Поръсете с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Спаска Симова
Бульонът се отпенва в началото на варенето на месото, а не след като се вари 45 или 60 мин.
5
0
Теодора Мещерова
За книгата мога да говоря много! Но, първо ще хапна от супата и тогава:) По- вкусно нещо от пилешка супа няма
2
0
Теодора Мещерова
Като видях заглавието на рецептата се сетих за една книга със същото име. Препоръчвам я горещо. А, колкото до супата, наистина е страхотна
3
2
Гергана  Георгиева
Много правилно, точно за тази книга си мислех и аз докато писах рецептата и съвсем умишлено заимствах името. Благодаря за оценката :-) радвам се, че Ви харесва супата, имате вкус към хубавата храна и хубавите книги! ;-)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв