Домашно пиле с ориз

20/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Уж лесно ястие, което всички сме готвили, а така се получава толкова вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 322
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилешкото на парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 30 минути до омекване. Отцедете месото, обезкостете и го накъсайте. Прецедете бульона.

Сложете зехтина в тиган, почистете лука и го нарежете на дребно, сложете и изпържете до омекване. Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в тигана. Разбъркайте и пържете, докато стане стъклен, подправете със сол, пипер, джоджен, малко риган и куркума.

Изсипете ориза в тава, сложете накъсаното месо и сипете четири чаши от бульона на пилето. Разбъркайте и сложете в загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!