Птичи гнезда с гъбен сос и картофено пюре

20/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Вкусно ястие, с което ще си спечелите усмивките и аплодисментите на гостите си "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 795
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с галетата, млякото, нарязания на ситно лук, настърганите картофи и подправките. Размесете хубаво и оставете каймата за 30 минути в хладилника. След това оформете топки и им направете вдлъбнатини.

Подредете ги в намаслена тавичка, поръсете с малко олио и запечете на 200-220 градуса, докато се зачервят. Нарежете на малки кубчета продуктите за пълнежа (без кашкавала) .

Извадете гнездата от фурната и ги напълнете с пълнежа. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал. Разтворете брашното във водата, добавете виното, гъбите и подправките. Излейте сместа във тавата. Върнете във фурната за 15 минути. Обелете и намачкайте сварените картофи (топли).

Добавете маслото и млякото. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес. Прибавете сол и пипер на вкус .Сервирайте гнездата със сос и картофено пюре. Поръсете с нарязан магданоз.

По идея на Петя Цанковаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар