Пълнени тиквички с кайма и кашкавал

20/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992216125
"Не още една, а най-вкусната рецепта за пълнени тиквички "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 079
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги разполовете по дължина, така че да станат две половини. Издълбайте всяка половина като оставите страните и дъното цели. Нарежете на ситно вътрешността, която сте издълбали.

Намажете тиквичките със зехтин и сложете в тава с хартия за печене. Сложете зехтин в тиган и запържете лука до омекване, добавете гъбите и вътрешността на тиквичките. Пържете около 10 минути до златисто. Махнете в чиния.

Сложете отново малко зехтин и сложете каймата, надробете я и изпържете за няколко минути до готовност, подправете със сол, черен и червен пипер и риган. Върнете изпържените лук и гъби и разбъркайте.

Махнете от котлона и с тази смес напълнете издълбаните тиквички. Сложете в загрята фурна на 180 градуса и запечете за 15 минути, след което извадете, настържете и поръсете с кашкавала и върнете отново във фурната за още 10 минути до златисто на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар