Панирани пилешки изненади

20/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Порти пилешки топчета, с които бирата няма да ви стигне "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо743
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го задушете в малко олио. Оставете да изстине и го накълцайте на ситно. Към него добавете настъргания кашкавал, сиренето, царевицата, нарязаната на ситно чушка, кисела краставичка и подправките.

Размесете добре и с навлажнени ръце, оформете малки топчета. Разбийте яйцето с бирата, щипка сол и пипер. Панирайте топчетата първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте с гарнитура по избор. Тези топчета, може да направите винаги , когато ви остане от печеното пиле или пържоли.

Само прибавяте продукти по избор(крема сиренето е задължително) и мезето или вечерята е готова.

По идея на Диана Димитроваподобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!