Много шоколадова торта

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Много шоколадова торта
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Шоколадова, още по-шоколадова, много шоколадова торта за любители на сладичкото"

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч. качествено
  • за блатовете
  • бакпулвер - 20 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • за крема
  • масло - 375 г меко
  • пудра захар - 3 ч.ч.
  • какао - 2/3 ч.ч.
  • течен шоколад - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • за намазване
  • сладко - 150 г череши
  • за украса
  • плодове
  • бита сметана - 200 г
  • за поръсване
  • шоколадови пръчици - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете ви трябват две форми с еднакви размери- 24, 26 см. Пресейте сухите състави в купа. Яйцата разбийте с олиото и млякото.

Сипете тази смес при сухите състави, добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.

Намажете формите с малко олио и разделете получената смес в двете форми.

Печете на 180 градуса за 35 минути до суха клечка, извадете, сложете върху метална скара и охладете. За крема разбийте в купа маслото с пудра захар и какао.

Сложете ванилия, течния шоколад и млякото. Разбийте до получаване на крем.

Сложете един блат върху чиния, намажете със сладко от череши, сложете половината крем, покрийте с другия блат, намажете с останалото сладко и намажете с останалия крем, като покриете и страните на тортата.

Оставете в хладилник да стегне. Извадете, поръсете с шоколадови пръчици и декорирайте шоколадовата торта с бита сметана и плодове.

Много шоколадовата торта е за истински шоко маниаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: