Пиле със зелен боб и картофи на фурна

21/10/2016
"Зеленчукова импровизация върху класическата рецепта за пиле с картофи, която се е получила повече от чудесно "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 851
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г
  • зелен боб - 300 г
  • картофи - 4 едри
  • олио - 3 с. л.
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с. л.
  • домати - 200 г консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и нарязва на порции, оставяме да се отцеди.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, лукът се реже на полумесеци, зеленият боб се почиства и срязва на две. Загрява се олио в тенджера, запържваме първо месото до побеляване.

Прибавя се нарязан ситно лук, картофите и зеленият фасул. Поръсва се със сол, черен пипер и разбъркваме, колкото да смени бобът цвета си.

Добавя се червен пипер, домати нарязани на ситно, разбърква се и покриваме продуктите с топла вода. След 5 минути се прехвърля в тава. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар