Пиле с праз, гъби и карфиол

21/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205684775915
"За някои е мезе, а за други - вкусно ястие с пилешко! За нас - истински празник за сетивата "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото филе на хапки и се поръсва със сол и черен пипер. Гъбите се отцеждат и нарязват, карфиолът се накъсва на розички, празът се почиства и нарязва на полумесеци.

В тиган се загрява олио и се запържват пилешките хапки до побеляване. Прибавя се нарязаният праз, за да омекне. Добавят се гъбите и се разбъркват. Оставяме да се готви за кратко, за да изври течността.

Овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Сипва се разреденото с малко вода доматено пюре, разбърква се за 2-3 минути и добавяме розичките карфиол. Ако е нужно, се долива малко топла вода и оставяме да се готви на слаб огън до готовност на месото.

Сипва се порция в чиния и още топло се поръсва с настърган кашкавал. Вкусно мезе за домашно вино !подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!