Кюфтенца от патладжани, сирене и кашкавал

21/10/2016
"Страхотни зеленчукови кюфтенца - за хапване, за лека вечеря или просто така - за разкош "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции13
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо556
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете на кубчета. По желание може да ги обелите. Сложете ги в съд за варене и ги покрийте с вода. Добавете 1 с.л. сол.

Сварете ги докато омекнат. Изплакнете ги със студена вода и ги оставете да се отцедят за около час.

Накиснете филиите хляб във вода, изстискайте ги и ги прибавете към патладжаните. Чукнете яйцето, добавете натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Овкусете със сол и бял пипер. Разбъркайте и оставете сместа за около 20 мин. в хладилник. Загрейте олиото в съд за пържене.

Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно, изтупайте излишното и ги изпържете до златисто от двете страни.

Отцедете на домакинска хартия и поднесете с чеснов сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!